Geschiedenis

Van pleisterplaats naar wegrestaurant naar partycentrum.

Het Bonte Paard is een modern partycentrum gelegen in de buurtschap Dijkerhoek in de gemeente Rijssen- Holten. Het horecabedrijf is hier gevestigd sinds 1823 en kent dus al een historie van bijna 200 jaar!

Het bedrijf is gelegen aan de provinciale weg N 344 ( Holten – Deventer) , deze weg was rond 1823 de verbinding tussen Amsterdam – Berlijn en was toen net een verharde weg. Het Bonte Paard was destijds een pleisterplaats voor koop- en handelslui die met hun handelswaar door Europa trokken.

Paarden werden hier uitgespannen en konden hier uitrustten en gevoerd worden. De kooplui versterkten de innerlijke mens. Tevens bestond een tak van het bedrijf nog uit een boerenbedrijf. (koeien, kippen, varkens)

Door de jaren heen bleef het een familiebedrijf, het ging steeds over van vader op zoon of dochter. Rond 1960 was het bedrijf uitgegroeid tot een wegrestaurant en chauffeurscafé.

Het café- restaurant groeide in die jaren uit tot de grootste bron van inkomsten en de boerderijfunctie zakte naar de achtergrond. Ook werd in deze tijd de “deel” van de boerderij tot zaal verbouwd voor het vieren van bruiloften en dergelijke. De keuken werd ook fors uitgebreid. In 1975 werd een restaurant aangebouwd en het pand waaronder de keuken werd aanzienlijk gemoderniseerd. Het bedrijf groeide in die tijd uit tot een horecabedrijf met een wegrestaurantfunctie en locatie voor grotere bruiloften en partijen.

Echter toen de A1 gereed kwam als nieuwe snelweg van Amsterdam – Oost Nederland – Duitsland,  verloor het bedrijf langzamerhand de functie van chauffeurscafé en wegrestaurant. Het vracht- en toeristische verkeer vond zijn weg over de snellere A1 en legden aan bij de nieuwe wegrestaurants langs deze nieuwe weg. Ook was er het feit dat er vanaf 1980 steeds meer grote partijen gehouden werden in de zaal en het restaurant. Dit bracht met zich mee dat er nogal eens sprake was van ruimtegebrek. Er moest gekozen worden; of het restaurant verder uitbouwen en specialiseren in à la carte, of alleen verder gaan met bruiloften en partijen. Er is gekozen voor het laatste, mede ook door de ligging van het bedrijf. Vanaf 1986 is het bedrijf zich hierin gaan specialiseren.

Het bedrijf is momenteel een VOF en wordt geleid door Aaldrik en Fenny Paalman. Er werken in totaal zo’n dertig mensen, waarvan het grootste gedeelte parttime en/of als oproepkracht.

De verschillende zalen zijn stijlvol ingericht en zijn flexibel wat betreft indeling. De capaciteit kan op deze manier worden aangepast aan het aantal personen.( 20 – 400)

U kunt bij Het Bonte Paard terecht voor onder meer; bruiloften, recepties, partijen, diners, koude en warme buffetten, koffietafels, barbecues, personeelsfeesten, themafeesten, shows of vergaderingen.

De keuken staat in de regio uitstekend bekend. Voor bruidsparen is er zelfs een speciaal, luxe ingericht bruidstoilet. In de prachtige serre kan men genieten van het weidse uitzicht.
Het bedrijf beschikt over een ruime parkeergelegenheid direct naast het bedrijf.